ЗБОГУМ АНДРОИД: Хуавеи го менува Андроид со рускиот Аурора!

  • June 11, 2019

Компанијата Хуавеи поради санkциите кои ги наметнаа САД, меже да го замени оперативниот систем Андроид со рускиот Аурора, пишува интернет порталот Бел.

Кина веќе ја тестира компатибилноста на уpедите со Аурора, изјавил еден од изворите.

На оваа тема разговараа в.д. директорот на Хуавеи, Го Пинг, и министерот за дигитален развој и телекомуникација на Русија, Константин Носков прет Петербуршкиот економски форум, како и претседателите на двете земји, Путин и Си Џипинг. Исто така се размислува и на заедничко производство на чипови со софтвер за Хуавеи.

Хуавеи не ги коментираше преговорите на прес конференцијата.

Хуавеи веќе набави технологија за препознавање на лица од рускиот Вокорд.

Претходно «
Следно »