September 24, 2021, 7:46 pm

Здравствен работник: Заслужувате да ги фрлиме скaфандерите, додека се возите со Брза помош, некој чека во kpитична состојба

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Емотивна реакција на македонски здравствен работник разочаран од скандалот со заразената пратеничката која што во скафандер со амбулантно возило отиде да гласа во Собранието.

Велешанецот Ангел Драскачев кој како и неговиот колеги здравствени работници од лани во март немаат одмор и се постојано на работа заклучува дека тие што за политички цели ги кршат здравствените протоколи заслужуваат здравствените работници да ја фрлат својата Заштита опрема.

Заслужувате да ги фрлиме скафандерите и униформите, пишува Драскачев кој не може да се начуди како е можно пратеничка да добие Амбулантно возило а обични граѓани во критична состојба некогаш да не можат да дочекаат помош затоа што нема амбулантно возило.

Latest News

Мисајловски: Секогаш кога власта е фатено во тесно, го обвинyваат народот дека е винoвен, тоа е нешто најнеодговорно

Ние имаме најголема смртност во целиот регион, по глава на жител односно на 100.000 популација мислам дека сме први...

More Articles Like This