ЗЛОУПОТРЕБА НА УБК ОД СТРАНА НА ОЛИВЕР И ЗАЕВ: Кандидат за градоначалник на БЕСА во Чаир бил прислушкуван од полицијата!

  • October 13, 2017

Зеќирија Ибрахими од БЕСА, кандидат за градоначалник на Општина Чаир, тврди дека бил прислушуван со одобрување на власта и смета дека тоа го преќутуваат министерот за внатрешни работи, министерот за правда, јавното обвинителство и народниот правобранител.

-Денеска повторно се чувствувам незаштитен од сите страни, иако ден порано побаравме од надлежните органи да ги превземаат сите потребни мерки. И покрај фактот дека сите тие институции се запознаени со случајот, и покрај тоа што портали познати како блиски до ДУИ ги објавуваат без никаков страв и срам моите коресподенции, досега никој ништо не преземал. Почитувани, тие кои посегнале по мојата приватност, не се анонимни, не се портали на кои не им се знае сопственикот, тие имаат име и презиме и сите ние знаеме дека тоа се прави за сметка на ДУИ во контекст на локалните избори, а јас уште се чувствувам незаштитен – вели Ибрахими.

Вели дека власта на СДСМ и ДУИ е запознаена со следењето на неговите комуникации иако ветиле дека масовното прислушување никогаш нема да се повтори.

Ибрахими бара заштита од безбедносните органи и органите на правда во државата, но и од меѓународната заедница, бидејќи како што вели, станува збор за класично прислушување зад кое стојат СДСМ и ДУИ.

Претходно «
Следно »