ЗНАЕВ ДЕКА НЕМА ДЕЛО НЕМА ДОКАЗИ: Но сyдиите од првиот ден ја имаа донесено одлуката, тоа е страшно чувство!

  • February 10, 2019

Главниот и одговорен уредник на Инфомакс, Александар Митовски констатираше дека Никола Груевски е првиот дисидент во независна Република Македонија, кој што си заминал од државата поради политички пpoгон. Тој го запраша Груевски зошто ја напуштил Македонија и побара азил, а притоа не се одлучил да води идеолошка борба внатре во државата на што го доби следниот одговор:

ас иако знаев дека сите предмети се фабрикувани, немаат никакви докази и не може да имаат, бидејќи нема дело се туркаа на сила ги кршеа сите процедури, ги кршеа законите пред очите на јавноста, пред очите на медиумите, грубо се кршеа законите од страна на cyдиите. Знаете какво е чувството кога одиш кај cyдија и од првиот ден го гледаш го чувствуваш во секој миг во салата се чувствува дека тој веќе ја донел одлуката, а ти само што почнуваш со cyдење. Ти се подготвуваш со адвокатите со ноќи седиш се подготвуваш, одбрана подготвуваш, доказите одиш полн со ентузијазам затоа што знаеш дека си во право, убаво си ги подготвил сите аргументи како да ги кажеш, убаво разбирливо итн. И во секој миг во секој ќош во салата се чувствува дека cyдијата ја донел одлуката и дека тој само сака да помине денот, да помина часовите, реда ради се да помине. Тоа е страшно чувство!

(ПРВ ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

(ПРВ ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

Gepostet von infomax.mk am Sonntag, 10. Februar 2019

Претходно «
Следно »