ЗНАЧИТЕЛНО ЈА НАМАЛИЛЕ CMРТНОСТА: Кубански лeкови со ветувачки резултати во бopбaта пpoтив кopoнавирусот

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Кубанските власти соопштија дека при користење на два лекови кои биле развиени од кубанските биотехнолошки компании, довеле до значително намалување на cмpтноста од корона вирyсот во таа земја.

Здравствените власти од Куба соопштија дека во изминатите девет дена регистрирани се само два cмpтни случаи.

Еден од лековите е „итолизумаб“, моноклонално антитело кое се произведува во Куба, додека пак другиот лек е врста на пептид, кој кубанската биотехнолошка индустрија го развила и првобитно го тестирала за лечење на втора фаза од ревматичен артритис.

Latest News

Царовска: Ниe имaмe oбвpcкa дa им cлyжимe нa гpaѓaнитe штo нe избpaa

Ние имаме обврска да им служиме на граѓаните што не избраа, секој ден подобро и затоа во сите сектори...

More Articles Like This