ЗОШТО ГРЦИТЕ НЕМААТ НИТУ ЕДНА ФОЛКЛОРНА ПЕСНА ЗА МАКЕДОНИЈА: Легитимно прашање

  • August 25, 2018
  • Коментари

Интересно прашање беше поставено на Твитер, зошто Грците немаат ниту една фолкорна песна за Македонија, ако тоа е нивна земја и тие се вистински Македонци? На постот објавен на Твитер во прилог има и фотографија од македонски традиционален народен танџ цо с.Негочани чие име е променето во Ники по грчката окупација.

Зошто, на пример, Грците немаат некоја народна песна за Македонија и тврдат дека тие се “Македонци”? (Македонски традиционален народен танц во с.Негочани сега Ники по грчка окупација)

Претходно «
Следно »