„Зошто не се вратиш во Македонија ако толку ја сакаш“- Тијана Дапчевиќ удри по хејтерите и им ја затвори устата на сите, но тоа не беше се

  • May 21, 2019
  • Коментари

Познатата пејачкаТијана Дапчевиќ реши да им одговори на хејтерите кои со денови ја напаѓаат пејачката, како и нејзината сестра, претставничката на Македонија на Евровизија .

-„ многу ја сакаш?“„Дијаспората нас не издаде“…

Е сега јас нешто да ве прашам: Дали ја слушнавте песната? М? Дали навистина ја слушнавте или ја претрчавте? Или немате никој повеќе да послушате, ни себе, ни некој друг.

А сега да одговорам на вашите прашања:

PROUD е она кога твојата сестра од 6 години гледа Евровизија и зборува „и јас еден ден ќе пеам тука“, иако поим нема ни која е таа во тој момент, а не што е Евровизија.

PROUD е кога со месеци сите се како на игла додека се бира песната, фустанот, настапот и додека сите ги исфилтрираат добрите намери од лошите идеи, за да на крајот се добие настап од кој и времето застанува.

PROUD е кога она доаѓа на сцената, а јас имам впечаток да се е дојдено во исто време и никој претходно не бил на таа сцена.

PROUD е кога камерата ќе покаже крупен кадар на почетокот на песната и кога ја гледам право во очи и гледам дека тоа е тоа, дека нема потреба да се грижам, иако до пред три секунди не можев да дишам од трема.

PROUD е кога после настапот почнуваат да стигаат овации од сите страни, во облик на повици, пораки, солзи, смеење и навивање.

PROUD е кога знаеш дека секогаш имаш на кого да се ослониш.

PROUD е кога после 15 години го земаш виолончелото повторно во раце и апсолутно ништо не ме интересира, дали има некој фалш, бидејќи сакам на свој начин уште еднаш да покажам дека сум горда на себе, Тамара, сиот свој народ и сите оние кои не се откажале од своите соништа и од себе, пишува во својот статус Дапчевиќ.

Претходно «
Следно »