ЗОШТО ТУРЦИЈА Е ДРЖАВА: Опозицијата ја поддржа владата на Ердоган, за разлика од нив, нашата опозиција би ја продала земјата!

  • July 16, 2016

Двете опозициски партии соопштија дека се против воениот удар кој се случи доцна вечерта на 15 јули од страна на група од армијата, пренесе весникот „Хуриет”.

opozicija_turcija

„Оваа држава страдаше многу од ваквите удари. Не сакаме тие потешкотии да се повторат„, рече Ќемал Диричдароглу, лидер на Републичката народна партија во писмена изјава. Тој истакна дека секогаш ќе стои на страната на Републиката и демократијата и дека „неговата партија целосно зависи од волјата на граѓаните како неопходен инструмен на парламентарната демократија”.

Лидерот на Националното народно движење Девлет Бахчели рече дека тој му телефониран на премиерот по веста за ударот изразувајќи поддршка за слободната волја на граѓаните.

Претходно «
Следно »