October 27, 2021, 11:08 am

ЗРАЧЕЊЕТО ОД 5Г БИЛО ШТЕТНО: Словенија го прекина воведувањето на 5G технологијата

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Владата на Словенија го прекина воведувањето на 5G технологијата.

Amazing Lake Bled In Slovenia

Како што наведуваат медиумите, Владата, по предлог на министерот Руди Медвед, од дневен ред ја отстрани стратегијата на регулаторната агенција AKOS за распределба на фреквенциски спектар за 5G мрежата.

Министерот за словенските медиуми изјави дека прашањата за штетноста на 5G технологијата се легитимни.

Словенија е првата земја во светот која со Уставот ја заштити водата за пиење како човеково право и јавно богатство и со тоа ги укина сметките за вода.

„Со одложување на расправата за 5G технологијата, се остава простор да се истражат сите влијанија на 5G мрежата врз луѓето и околината, и е направен чекор за заштита на здравјето на луѓето и природата“, пренесуваат тамошните власти.

Latest News

(Видео) Мириса на Слобода: Нова песна на „Бизи“ која го нajaвува пaдoт на peжимот

„Мириса на слобода“, ова е името на новата песна на македонскиот рапер Бизи со која се најавува крајот на...

More Articles Like This