December 6, 2021, 6:18 am

Зaвpши yчeбнaтa гoдинa: Kaкo ќe ce yчи oд ceптeмвpи?

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Како ќе се учи од септември? На ова прашање одговорните допрва ќе му бараат одговор.

Денес е 10 јуни кога и официјално заврши учебната година. Учениците од денес го почнуваат летниот распуст.

Сепак овој ден кој треба да биде најрадосен во цела година за децата, сепак не е толку весел како минатиоте години. Пандемијата со ковид промени многу работи а една од нив беше и наставата која мораше да се одвива онлајн.

Многумина негодуваа и реагираа на онлајн учењето а дел од учениците  оние до трето одделеление посетуваа и со присуство часови. Но и покрај сѐ, онлајн учењето беше проследено со многу тешкотии. Техничко-технолошки голем предизвик на кој најмногу се лутеа родителите.

Маските за првачињата беа задолжителни бидејќи тие посетуваа настава во школо. А како ли ќе биде од септември допрва ќе се одлучува. Се зависи и од епидемолопката ситуација и коронавирусот.

Latest News

Огромен астероид ќе влезе во орбитата на Земјата следната сабота

Огромен потенцијално опасен астероид, поголем од Ајфеловата кула, ќе влезе во орбитата на Земјата на 11 декември, објави американската...

More Articles Like This