October 21, 2021, 12:36 pm

Ивeнт индycтpиjaтa нa пpoтecт пpeд Bлaдa: Haшитe кoмпании ce пpeд koлaпc, ceктopoт имa пaд нa пpoмeт oд 62%

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Компаниите од индустријата за организација на настани денеска во 12 часот ќе протестираат пред Владата. Истакнуваат дека уште еднаш ќе ги образложат барањата.

– Ќе елаборираме зошто тоа што Владата деновиве го претставува како помош, ниту е помош ниту е планирано да бидат опфатени сите засегнати компании. Да потсетиме, според официјалната статистика на Централниот регистар, нашиот сектор има пад на промет од 62,103% за 2020 година и тоа е можеби највисокиот пад споредено со другите индустрии. Нашите компании се пред колапс, велат од оваа индустрија.

Најавуваат дека протестот ќе се случува во континуитет, секој ден од 12 до 15 часот, сé до постигнување на взаемно прифатливо и одржливо решение со Владата.

Latest News

Граѓаните не се плашат од минатото, да можат ќе го вратат времето: До тука ви беше, а на 31 се ќе ви биде појасно

Искрено да ви кажам ми е жал за низа на генерации кои ги произведе СДСМ кои се задоени со...

More Articles Like This