ИЗБОРИ ВО ОКТОМВРИ: Собранието го укина екстерното, локалните закажани за октомври!

  • June 1, 2017
  • Коментари

Собранието на Република Македонија во попладневниот дел од продолжението на четвртата седница ги донесе измените на Изборниот законик со што се овозможи одржување на локалните избори во првата половина на октомври и продолжување на мандатите на градоначалниците.


Исто така, донесени се и измените на законите за основно и за средно образование и за наставници во основните и средните училишта, сите во скратена постапка. Со измените се овозможи укинување на екстерното тестирање кое се спроведуваше од 2013 година.

На седницата не присуствуваа пратениците од ВМРО-ДПМНЕ.

Претходно денеска Собранието на Република Македонија усвои одлуката за избор на претседатели, заменици на претседателите, членови и нивни заменици на комисиите на Собранието на Република Македонија.

Претходно «
Следно »