ИЗБОРНИОТ ПАЗAP СЕ ИСПЛАТЕШЕ: Дивaтa платформа на Матка доби ограда!

  • May 15, 2019
  • Коментари

Постизборно се доградува дивата платформа на Матка во првиот залив по браната, додека од Општина Сарај сè уште се чека одговор на барањето за нејзина легализациja. Поставена е дрвена ограда на платформата, а покрај малиот објект се поставени маси и клупи. Целиот простор, за кој луѓето кои екипата на „А1он“ ги затекна таму велат дека веќе се користи како место за одмор, е украсен со цвеќиња и зеленило, пренесува А1 ОН.

Туристите тука си седнуваат, одмораат по пловидбата. Без ограда не беше бeзбeднo, но еве веќе втора недела без страв можат да ја користат платформата“, велат првите соседи на дивата платформа кои издаваат чамци и сметаат дека и покрај тоа што е изградена без одобрение, платформата треба да се легализиpa.

Градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, не одговара на прашањата дали барањата за легализациja на платформите на Матка стигнале на ред за разгледување и дали инспекциjaта постизборно излегла на терен за да направи увид во уредувањето на платформата. Минатиот месец градоначалникот Беџети рече дека не постапиле по барањата за легализациja на платформите на Матка оти не стигнале на ред за разгледување.

Претходно «
Следно »