Извршители тропнаа на вратата на Шабан Шаулиќ

  • January 24, 2017
  • Коментари

Поминале 23 години одкако  Шабан Шаулиќ и неговата сопруга Гордана позајмиле  93.000 тогашни германски марки од поранешен директор на ПГП РТБ Божидар Гогиќ и неговата сопруга.

saban-saulic-foto-story-1473891435-991619

Кога тие побарале да се вратат нивните пари, Шаулиќ велеа дека тие немаат пари и не може да ги вратат, но Гогиќ не веруваат во тоа, а парите решиле да ги бара на суд.

По десет години  тужење, судот неодамна издаде конечната одлука дека станот Шаулиќ на ридот Бан,е  ставен на аукција за продажба на долгот и отплата на Гогиќ.

Станот со две спални од 55 квадратни метри на ридот Бан, кој е во сопственост Шаулиќ, ќе биде даден на аукција кон крајот на февруари, а цената на станот ќе биде околу од 72.000 евра.

Конечно по 23 години на семејството Гогиќ ке му биде вратен долгот..

 

Претходно «
Следно »