ИЗВРШИТЕЛИ ЈА БЛОКИРАА СМЕТКАТА НА МОБ: Mакедонската опера и балет со блокирана смека поради долг од 700.000 евра!

  • February 28, 2019

Извршители ја блокираа сметката на Македонската опера и балет поради дoлг од 700.000 евра, дознава „Макфакс“.

Овој дoлг потекнува од 2015 година и изнесува 800.000 евра, но досега институцијата успеала да врати 100.000 евра. Според директорот Васе Ристов, истекол рокот од три години кога е направен овој дoлг и сега доверителите бараат наплата.

Претходно «
Следно »