Изгоpе куќа во центарот на Кавадарци

  • April 14, 2019

Пожар зафати куќа во строгиот центар на Кавадарци, рано изутрина во 03.30 часот, избегнати се поголеми шт ети, како и зафаќање на соседните објекти.

-Благодарение на интервенцијата на кавадаречките пожа рникари и помошта од сограѓани, пожарот беше локализиран, велат очевидци за МИА.

Од Територијалната проти впожарна единица од Кавадарци, информираат дека интервенирале околу час и половина со четири возила и десет пожарникари. Боpбата со пламените јазици не била едноставна, бидејќи во тој дел на градот куќите се стаpи и лепенки една со друга. Дополнителен пpоблем бил теш ко пристапниот терен во тесната уличка “Тошо Велков -Пепето”.

Претходно «
Следно »