ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА ПРЕВОЗ:Таксистите немаат веќе обврска да познаваат англиски јазик

  • January 30, 2018

На денешната седница, владата го утврди новиот текст на Предлог-законот за изменување на Законот за превоз во патниот сообраќај со кој се предлага укинување на обврската за познавање на англискиот јазик за такси превозниците, и донесе заклучок предлог законот да биде доставен до Собранието на Република Македонија на усвојување.

Претходно «
Следно »