ИЛИЈАДНИЦИ ДОКУМЕНТИ НА ЦИА: Тука можете да најдете илијадници документи на ЦИА во врска со Македонија

  • January 19, 2017

Централната разузнавачка агенција на САД – ЦИА декласифицираше и објави неколку милиони документи во врска со нивната работа, меѓу кои илијадници се однесуваат на поранешна СФРЈ и Македонија

cia-terminal

Од плановите на СФРЈ за осободувањето на Македонија по Втората светска војна, преку Егејското прашање, политички прашања, индустријалицазија на Македонија, планови за изградба на инфраструкутрата на државата, тероризам по Македонска линија, малцинства и уште многу други документи.

Меѓу документите има и такви кои фрлаат светло и врз големи светски настани, НЛО, истражувања за телепатски моќи итн.

Документите можете да ги најдете ТУКА!

 

Претходно «
Следно »