ИНЦИДЕНТИ НА ПРОТЕСТИТЕ: Промовираат двојазичност, не успеаа да го задржат мирот ниту на сопствениот протест!

  • October 11, 2016

Иако ревносно се залагаат за воведување на двојазичност, и меѓуетнички соживот (кој насилно се трудат да го наметнат како непотребна категорија, која е позната како живот), платениците на Заев не успеаа да го задржат достоинството и нетрпеливоста дури ни на сопствениот протест

incident_sdsm
Идејата дека преу промовирање на големоалбанската идеја, воведувањето на двојазичност и федерализирање на државата, донесе надежи во раководството на СДСМ дека на тој начин ќе успеат да се додворат на албанкскиот електорат, се покажа како погрешна.

Имено, на денешните протести организирани од СДСМ (LSDM) на кои доминантна беше албанската иконографија, за малку не дојде до посериозен инцидент помеѓу платениците на Заев и демонстранти кои насилно биле доведени на протестот, а се од албанска етничка припадност.

Инцидентот набрзо беше ставен под контрола откако се вмеша Џабир Дерала, кој со помош на редарите интервенираа, молејќи да не дојде до поголем срам.

Погледнете и самите.

Репортер:
Борислав Стоилковиќ

Претходно «
Следно »