ИСПРАВНОСТА НА АВТОБУСИТЕ НА ЈСП ГИ ЗАГРИШУВА ГРАЃАНИТЕ: Скопјани секојдневно се жалат од условите во возилата на ЈСП

  • September 4, 2018

Граѓани од Скопје постојано се жалат на безбедносна на возилата на ЈСП Скопје. На социјалната мрежа Фејсбук сподели фотографија од состојбата на еден авотбус од Јавното Сообраќајно Претпијатие од Скопје.

Откако го известил дека на гумата на автобсот има дупка која може да пукне во секој момент, возачот на автобусот ладнокрно му одговорил дека знае за состојбата на гумата, но немало резервна гума во моментот па морал така да управува со возилото.

Ова не е прво сведоштво за катастрофалната состојба на возилата на ЈСП, пред некој ден и новинарката Јопданка Ивановска-Јоци го обвини градоначалникот на Скопје, Шилегов дека иако сакал Скопје да го прави европско, сепак го вратил 40 години назад.

Нејзиниот коментар се однесуваше на стариот автобус кој се обраќа на линијата 57 и поминува низ Козле.

Претходно «
Следно »