И претседателот Стево Пендаровски се фотографирал со Камбер Идризи

И претседателот Стево Пендаровски, помеѓу останатите политичари од владејачката партија, се фотографирал со вчера убиениот Камбер Идризи, кој беше жртва на престрелка во населбата Бутел 2.

Напаѓачите пукале со автоматски пушки, а жртвите се здобиле со повеќе прострелни рани во пределот на главата, градите и нозете.

По престрелката, поголема група пријатели и роднинни на нападнатите, околу 100 лица, упаднаа на Ургентниот центар по што асиситираше полицијата со екипи на ЕБР и АРМ која учествува во обезбедувањето на ковид центрите.

Идризи беше познат на полицијата, а бил советник на градоначалникот на Бутел Велибор Смилевски и пријател на потпретседателот на СДСМ Мухамед Зекири.