И средношколците во Битола ја прекинаа наставата и излегоа на улица ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

  • March 20, 2017
  • Коментари

Ученици од средните училишта во Битола денес ја прекинаа наставата со нивниот протест против двојазичност, давајќи поддршка на Граѓанската иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА.

bitola-12-640x1060

Ученици од средните училишта во Битола денес ја прекинаа наставата со нивниот протест против двојазичност, давајќи поддршка на Граѓанската иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА.

Учениците по Широк Сокак, низ Партизанска поминаа пред Општина Битола, а протестот продолжи во дворот на средното економско училиште “Јане Сандански”.

Претходно «
Следно »