September 27, 2020, 9:37 pm

КАДЕ СЕ ПАРИТЕ: Мината година само од патарини, држава инкасирала 40,5 милиони евра

Поврзано

Легендарен говор на Тодор Павлов: По повод испраќањето на посмртните останки на Гоце Делчев за Скопје

Говор на Тодор Павлов (родум од Штип), одржан на 07.10.1946 г. во Народниот театар на Софија на свечено собрание,...

Македонците со истечен пасош низ светот нема скоро да дојдат до патна исправа

Македонските граѓани кои се наоѓаат во странство а на кои им е истечен пасошот нема во скоро време да...

(Видео) Телевизија од Дубровник за „скриеното богатство на Македонија“

Либертас телевизија (ЛТВ) од Дубровник со прилог за изложбата на македонски народни носии насловена „Скриеното богатство на Македонија –...
- Advertisement -

Јавното претпријатие за државни патишта лани успеало да инкасира 40,5 милиони евра од наплатата на патарина на македонските автопати. Податоците од финансиските извештаи на ова јавно претпријатие за 2018 година велат дека државата успеала да извлече за 5% повеќе средства од граѓаните за патарина во споредба со 2017 година.

Ланскиот план на ова јавно претпријатие бил дури и пoaмбициозен, па така од наплатата на услугата за користење на автопатите било планирано да се соберат 44,6 милиони евра или за 4,1 милиони евра повеќе во однос на реално прибраните средства. И во првиот квартал од 2019 година од патарини се прибрани 7,7 милиони евра, односно за 6,2% повеќе во однос на истиот период лани.

Latest News

Легендарен говор на Тодор Павлов: По повод испраќањето на посмртните останки на Гоце Делчев за Скопје

Говор на Тодор Павлов (родум од Штип), одржан на 07.10.1946 г. во Народниот театар на Софија на свечено собрание,...

Бугарија официјално стана неприкocновен европски шампион во кopyпција

Конечно, Бугарија го стори тоа. По долгогодишно натпреварување со Романија, Бугарија официјално стана неприкосновен европски шампион во корупција. Ова не е признаено од една, туку...

Македонците со истечен пасош низ светот нема скоро да дојдат до патна исправа

Македонските граѓани кои се наоѓаат во странство а на кои им е истечен пасошот нема во скоро време да дојдат до патна исправа. Иако...

(Видео) Телевизија од Дубровник за „скриеното богатство на Македонија“

Либертас телевизија (ЛТВ) од Дубровник со прилог за изложбата на македонски народни носии насловена „Скриеното богатство на Македонија – убавина што не познава граници“. Експонатите...

(Фото) Ерменските свештеници спремни за вojна: Се вооружуваат и ги рушат турските беспилотни летала

Свештенството во Ерменија се мобилизира и најавува директно учество во војната. Фотографии како овие почнуваат вирално да се шират по социјалните мрежи. Герилски свештеници...

More Articles Like This