КАДЕ СТЕ СЕГА ДА СЕ ШЕТАТЕ СО МАСКИ: Утрово нaјзaгадено во Центар, високо на листата уште неколку градови во Македонија

  • November 12, 2019
  • Коментари

Воздухот во Македонија и утрово е зaгaден, покажуваат мерните станици за квалитет на воздухот.

Мерните станици во земјава покажуваат дека утринава воздухот е нaјзaгаден во Општина Центар.

Потоа следат Ректоратот при УКИМ, па потоа Тетово, Куманово, Струмица и Општина Гази Баба.

Вчера пак, нaјзагадено беше во Битола каде присуството на ПМ10 честички беше 502 µg/m3, како и во Скопје, каде имаше 151 µg/m3.

Претходно «
Следно »