КАДЕ ЌЕ ЖИВЕЕ ОБАМА ОТКАКО ЌЕ ЈА НАПУШТИ БЕЛАТА КУЌА: Ѕирнете во внатрешноста на замокот од 5.3 милиони долари во кои ќе живее Обама!

  • November 11, 2016

Екипата на РТ отпатува во Калорама во Вашингтон, место каде што се наоѓаат поголемиот број од седиштата на странските амбасади, а како и пет негови претходници Обама го одбра ова место како негов дом по завршувањето на мандатотobama_kukja-1

Како и екс-лидерите кои често се соочуваат со проблемот не немоќност откако ќе ја напуштат фунцкијата, така и Обама не ја купил резиденцијата бидејќи не знае колку време ќе остане таму, наместо тоа тој ја изнајмува од Џо Локхарт, екс-прес секретар на Бил Клинтон.

Куќата има 761 метар квадратен корисен простор, девет спални соби, осум тоалети, и е изградена во Тудор стил со фасадни цигли.

 

obama_kukja-2

obama_kukja-3

obama_kukja-4

obama_kukja-5

obama_kukja-6

obama_kukja-7

obama_kukja-8

Претходно «
Следно »