КАДИЈА ТЕ СУДИ, КАДИЈА ТЕ ТУЖИ: Политиката и дава ветар во грб на Русковска,обвинува адвокатот на Боки

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Кадија те суди кадија те тужи-реле адвокатот на Бпјан Јовановски во својот говор објаснувајќи дека постапката за Рекет се водела нешрпфесионално и политизирано.

“Аман веќе, аман!Што е тоа криење na докази ? Зошто се кријат? Како може на 10.05 да биде покренато обвинение, а на 09.05 да биде доставен доказ до судот без наше знаење. На што личи тоа? Нели треба одбраната да биде запознаена со сите докази на обвинителство? Или ние сме адвокати, без образ, полу-криминалци, па по секоја цена мора да се достави тоа што сакаат да си го достават?

“Ама лесно е така, ти дува некој во грб и си тераш како што сакаш. Политикa!” – рече адвокатот на Бојан Јовановски во својот завршен збор, објаснувајќи дека Русковска делува политички во насока на заштита на политичарите кои се споменуваат во врска со случајот.

Во тек е рочиштето на кое се даваат завршни зборови, за кои одбраната ма Боки 13 вели дека е циркус за забава на народот и заштита на политички интереси.

Latest News

Еве како изгледа кога имате колега пештерски човек

Во секоја компанија постојат луѓе кои со своето однесување ги нервираат другите. Од тоа како го паркираат автомобилот, па до...

More Articles Like This