КАЗНА ЗА „НЕПОСЛУШНОСТ“: Професорката Ванковска казнета за „непослушност“ – остана без акредитација за ментор на докторски студии

  • April 23, 2018
  • Коментари

Професорката Билјана Ванковска, која беше една од потписничките на прогласот на интелектуалците со кој се бараше прекин за преговорите за промена на името, не доби акредитација за ментор на докторски студии, иако ги исполни сите услови.

“И така, сега на 58 години, со цел опус зад себе и со повеќе докторанти кои сум ги менторирала, сега не ми дозволуваат. А на листата од 12 труда не нашле 6 адекватни!? Да ги видиш на кого и за што даваат акредитации, ти доаѓа да се самоубиеш! Но, си знаев што ме чека“ – пишува Ванковска.

Со неколку блиски луѓе се бев обложила дека Одборот за акредитација нема да ми даде акредитација за ментор на докторски…

Posted by Biljana Vankovska on Monday, 23 April 2018

Доплнително во коментар, професорката ги наведе листата на трудови објавени како поглавја или статии во меѓународни списанија до Март 2017 година:

Претходно «
Следно »