КАКО НАРОДИТЕ ОД ЕКС-ЈУГОСЛАВИЈА ГО КОМЕНТИРАА ПРОТЕСТОТ ВО АТИНА: Нека ги вратат парите, пред да почнат да се*ат!

  • February 4, 2018

Денешниот протест во Атина ги натера граѓаните од бившите екс-ЈУ републики да застанат во одбрана на Македонија, коментирајќи ја баналноста на протестите во ситуација кога Грција е една од државите со најголем долг во светот

 

Еден Босанец, на својот Твитер профил вака ја објаснува ситуацијата.

„Грците денес протестираат против промената на името Македонија. Се очекуваат милион луѓе на улиците. Грција во моментов должи 314,366,945,899 евра, или околу 29.000 евра по глава на жител. Што значи, секој од оние милион демонстранти би требало да вратат по 315,000 евра пред да почнат да се*ат“ – стои во објавата на профилот Ахриет Експрес.

Претходно «
Следно »