КАКО РЕЗОНИРА НОРМАЛЕН ЧОВЕК И ВИСТИНСКИ ЛИДЕР: Како може еден суд да ослободи мигрант кој силувал 10 годишно дете?!

  • November 6, 2016

Рускиот претседател Владимир Путин на состанокот на Советот за меѓунационални односи остро ја критикуваше европската политика кон мигрантите, а како една од причините зошто на таквата политика не треба да се придржуваат го наведува случајот со силувањето на десетгодишното момче на базен во Австрија.
putin_dete
– Судот го ослободи мигрантот врз основа на две работи: мигрантот не го зборувал јазикот на земјата каде што се наоѓа и второ не можел да го разбере момчето дека го одбива. Не може да ми влезе во глава што си мислеле кога ја донеле таа одлука. Ни рационално не можам тоа да го објаснам – дали таа одлука е резултат на чувството на вина кон мигрантите? Што се случува? – праша Путин.

Претходно «
Следно »