КАКО СДС ГИ ИЗЛАЖА И БИЗНИСМЕНИТЕ: Ветуваа превенција и опомени, а сега политички затвораат локали само затоа што делеле шеќерчиња со лого на општина која не ја води СДСМ!

  • August 28, 2017
  • Коментари

СДСМ во текот на кампањата ветуваше нов пристап во казнената политика. Тие велеа дека инспекциските служби нема да бидат инструмент за репресија и политички притисоци. Според најавите, во текот на процесот прво ќе има опомена за сторен прекршок, а при негово повторување ќе следи казна.

 

Но, како и за многу други нивни ветувања, сето ова добро изгледаше додека СДСМ не дојде на власт. Денес сме сведоци дека 3 месеци СДСМ се на власт, а од ветеното ништо не исполнија.

Доказ за тоа е затворањето на локалите „Палма“ и „Тренд“ во изминатите неколку дена. Инспекциските служби ги затворија локалите поради банална причина. Причина за затворањето е тоа што на шеќерчињата кои ги служеле го има логото на општината Аеродром.

За жал, очигледно е дека затворањето е извршено поради политички притисоци од страна на новата власт на СДСМ.

Дали актуелната власт е заплашена дека на актуелните локални избори во Аеродром нема да победи па затоа започна со класично заплашување на граѓаните?

Зарем ова е животот кој долго време го најавуваше СДСМ на граѓаните? Подобар живот со притисоци, закани и заплашувања.

Еве што ветуваше СДСМ:

Еве што реализира:

Граѓаните на општина Аеродром се жалат дека два познати угостителски објекти се затворени поради тоа што на шеќерчињата кои тие ги користеле го имало логото на општината.

Претходно «
Следно »