December 4, 2021, 5:53 pm

Каракачанов доби внук, го крсти Гоце Делчев: „Веќе треба да им биде јасно дури и на скопските манипулатори чиј е Гоце Делчев“

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Красимир Каракачанов стана дедо по втор пат, а внукот го доби името Гоце Делчев.

“Малиот херој е второто внуче на претседателот на ВМРО од неговата ќерка Деница и неговиот зет Никола. Детето ќе го носи легендарното историско име Георги Николов Делчев. Ова се сите три имиња на војводата Георги (Гоце) Делчев. Веќе треба да им биде јасно дури и на скопските манипулатори чиј е Гоце Делчев! На малиот Георги му посакуваме здравје, сила и храброст“, беше соопштено на фејсбук страната на ВМРО – Бугарско национално движење

Гоце Делчев, односно неговата етничка припадност е предмет на спор помеѓу Македонија и Бугарија. Бугарија тврди дека Делчев се декларирал како Бугарин и се борел за ослободување на бугарскиот народ.

Latest News

(Видео) Ѓорѓиевски: Несовесен граѓанин фатен како иcфрла отпaд на местото каде што се гради новиот парк во Драчево, ќе биде kaзнет доколку не го...

Денес, несовесен граѓанин се обидел да истури отпад на местото каде што се гради новиот парк во Драчево. Градоначалникот...

More Articles Like This