November 27, 2021, 9:23 am

Кафулињата и рестораните да станат пријатели на доењето

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

По повод Светската недела на доењето, здружението на граѓани „Матрона“ го најавува проектот „Breastfeeding Friends – Пријатели на доењето“ чија цел е градење на заедница на субјекти/поддржувачи (ресторани, кафулиња, компании, институции) кои ќе помогнат во подигнување на свеста за доењето.

Преку најразлични активности ќе се обидеме да придонесеме сите субјекти/поддржувачи заедно со нас да помогнат и да го олеснат процесот на доење за сите мајки. Како дел од активностите во овој проект, НВО Матрона ќе направи истражување преку анкетирање на целните групи. Целта на анкетата е да ја истражиме спремноста на општеството во поддршката на мајките за јавно доење и да дадеме поттик за сите идни мајки да ги дојат своите бебиња.

Ги покануваме сите релевантни субјекти/поддржувачи од јавниот и приватниот сектор да се вклучат во овој проект и да бидат дел од “Breastfeeding Friends – Пријатели на доењето” заедницата“, велат од здружението.

Latest News

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ја води државата во енергетска криза, за еден месец потрошени 40 милиони евра за увоз на скапа струја

СДСМ ја води државата во енергетска криза, за еден месец потрошени 40 милиони евра за увоз на скапа струја,...

More Articles Like This