КАША ПОПАРА ЗА ПАЗАРОТ НА ТРУД: Барам доктор на науки, плата 5 илјади денари

Поврзано

Овој Русин гo пpeдвидeл кopoнaвиpycoт yштe пpeд 60 гoдини: Oвaa 6oлecт e нajaвa зa cyдбинcки нacтaни вo светот

Во 2020 и 2021 година, Русија и светот ќе ги погоди необична болест, која ќе им претходи на судбински...

Дpckи, безобpaзни и нacилни мажи не ни требаат: Снеже Велков со моќен статус кој треба да го прочита секоја жена

Моќен статус на Снеже Велков кој треба да го прочита секоја жена! Снеже не ретко знае, својата моментална инспирација, понесена...

Роди близнаци на 64-годишна возраст: Bpxoвниот суд пpecуди да ѝ се одземат бидејќи таа не може да се грижи за нив

Сметаат дека „не е во можност да се грижи за нив“ Шпанскиот Врховен суд наведува дека одлуката се заснова на...
- Advertisement -

Компаниите и бизнисот се жалат дека недостатуваат квалитетни кадри, младите забележуваат дека компаниите не ги ценат нивните компетенции, странците констатираат дека многу учиме, а а малку знаеме и се така во бесконечен круг.

„Барам доктор на науки за работа на проект, плата 5 илјади денари“ – ова е еден од огласите кои изминатата недела се појави на еден од сајтовите за регрутирање кадри.

Додека експертите сметаат дека инвестирањето во квалитетни вработени е услов за успех, развој и прогрес на компанијата, за жал во Македонија голем дел од сопствениците и менаџерите сеуште кратењето на трошоците во компанијата го започнуваат тука од човечкиот капитал и ресурсите.

Секојдневно сме сведоци на голем број огласи и работодавачи кои се во потрага по нови работници, но условите кои ги нудат не се доволно привлечни за младите во Македонија.

Факт е дека тешко се наоѓа добар работник и тоа за жал е констатација која секојдневно ја слушаме на формалните и неформалните состаноци на менаџерите во Македонија. Секој менаџер очекува новиот вработен да биде „несекојдневен“, „подобар од тој претходниот“, „полојален“, „повреден“ и најважното да „побара плата помала од таа на претходниот“. Ова во пракса најчесто оди многу тешко.

Од друга страна младите во Македонија се повеќе ги напуштаат работните места и државата и „чарето“ го бараат во соседните земји или пак на скандинавскиот и западноевропски пазар на труд. Евтината и високообразована работна сила е прифатлива за компаниите на големите пазари.

Дополнително, ситуацијата ја влошува државната администрација каде што владее правилото „клати врата земај плата“. Платите за тие со ниски компетенции и средно образование во некои државни институции достигнуваат и до 60 илјади денари, што во приватен сектор и најквалитетниот ИТ инженер не би можел да ги добие како награда за заслужената работа.

На крајот муабетот завршува со констатација дека за најмногу пет години Македонија ќе има сериозен проблем со кадар. Ситуацијата и сега е лоша, но гледано во иднина не очекуваат многу полоши денови.

Latest News

Белгија зaбpaни патувања во странство за Велигден

Белгискиот премиер Алексадер Де Кроо во петокот го изнесе временскиот план за попуштање на рестриктивните мерки за сузбивање на...

More Articles Like This