КЛАСИЧНА ДИКТАТУРА: Поставување на личен бодигард за директор на БЈБ има само во дикатутра, смета Александар Пандов

  • August 22, 2018
  • Коментари

Аналитичарот Александар Пандов на својот Фејсбук профил прашува дали поставувањето на личeн бодигард за директор на БЈБ, е по ЕУ и НАТО стандард. Тој вели дека поставување на личeн бодигард за директор на БЈБ може да биде нешто нормално само во диктатура.

– Поставувањето на личниот бодигард за директор на БЈБ, само во диктатура ваква вест може да е дел од “нормалното” живеење. Еве на кратко си дозволив да си замислам како ќе реагираше цела таа невладино-граџански структура, да ВМРО и Груевски го поставеа шефот на обезбедувањето на премиерот Урко, за директор на јавна безбедност. Исто како што тоа сега го направи СДС и Заев! Или ова е по ЕУ и НАТО стандарди?, пишува политичкиот аналитичар Александар Пандов на својот Фејсбук профил.

Претходно «
Следно »