КЛИНИЧКИ ОТКАКО ФИЛИПЧЕ ГО „ЧИСТЕШЕ“: Ѓубре на сите страни, расфрлани кунјски апарати…

  • September 13, 2018
  • Коментари

За проблемот со ѓубрето на скопските клиники, кое со месеци е декор во најголемата здравствена установа во земјата, министерот за здравство нема да распишува тендер за приватна фирма туку преговара за хигиената во Клиничкиот центар да се грижи Комунална хигиена. Зошто парите д одат во приватни фирми кога можат да одат во јавните компании.

Додека Филипче ја бара правната рамка, болните го бараат излезот од клиничката депонија.

Фотографиите се објавени на Фејсбук сгтраницата Центар сака да дише.

Претходно «
Следно »