КОГА ЕВОЛУЦИЈАТА ЌЕ ЗАГЛАВИ: Заробен златен-сури орел, кој е заштитен со највисок акт на заштита!

  • October 7, 2016

Цивилизациската еволуција не секогаш и секаде работела согласно темпото по кое поголемиот дел од луѓето еволуирале во свесни битија, кои освен за сопствената добробит, се грижат и за доброто на нивната животна средина, вклучително и грижата за животните, одговорност која паѓа врз цивилизираното човештво. Очгиледно цивилизациската еволуција затаила кај овие двајца примероци на луѓе фотографирани со Златен – Сури Орел кој е реткост во Македонија.


%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bb-1

Македонското здружение за заштита на овие птици, на својата ФБ страница реагира и бара помош од сите граѓани, да ги пријават овие двајца криминалци доколку ги знаат, а ние во целост го пренесуваме нивниот апел.

[kopa_block_quote class=”e.g. kopa-blockquote-1, kopa-blockquote-2″]Златен – Сури Орел, кај нас во Македонија е веќе вистинска реткост, на прсти можат да се избројат македонските орли. Веројатно се сеќавате колку напори вложивме и вративме во природа повредени, отруени, заробени и запленети ретки видови кои според Законот на Природата на Македонија би требалo да уживаат статус на ”Заштитени со највисок степен на заштита”
Згрозени и вознемирени од овие фотографии Ве молиме доколку ги препознаете овие ‘позери’ – пријавете ги !!
Пријавете ги кај нас, во Полиција, во Инспекторатот за Животна средина (отсек Природа), во Инспекторатот за Шумарство и Ловство
Пријавете и помогнете на Инспекторите да го решат овој случај – верувајте , функционира тоа !![/kopa_block_quote]

%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bb-2

Претходно «
Следно »