КОГА НЕШТО САКАШ МНОГУ СИЛНО И ВЕРУВАШ,ТОА ЌЕ ДОЈДЕ,БОГ ЌЕ ТИ ГО ИСПРАТИ!

  • March 1, 2019

10 прекрасни мисли кои ќе ви помогнат да имате позитивен став во животот!
1. Најголемиот подарок кој може да го подарите на друго човечко суштество е вашата среќа и време.

2.Кога нешто силно го сакаш и очекуваш,не дозволувај повеќе да се насочуваш кон неговото отсуство отколу кон верата дека Бог може да ти помогне да го добиеш.

3.Ти си тој кој одлучува каков живот ќе живееш.И Бог ќе ти го даде-ќе ти ги испрати луѓето,местото и ситуациите за да го живееш животот кој го посакуваш.

4.Ако нешто силно сакаш во животот и силно веруваш тоа ќе дојде,Бог ќе ти го испрати.

5.Можеш да стигнеш до местото на кое си,до местото на кое сакаш да бидеш.Но за до целта,треба да престанеш да се жалиш на нештата кои не ти се допаѓаат на она место каде што се наоѓаш.

6.Кога ќе го промениш начинот на нештата на кој што гледаш во животот, нештата во животот ќе почнат да се менуваат.

7.Не е твоја работа да определуваш како ќе се случуваат работите,остави на Бог,твое е само да сакаш и да имаш силна верба дека Бог може да ти помогне.

8.Не се работи само за тоа да ги контролираш мислите.Треба да се научиш и да раководиш со нив.

9.Се случува да добиеш негативни мисли.Нопмално е.Но кога ќе почувствуваш дека се раѓаат негативни емоции,застани.Не дозволувај негативните мисли и емоции да те надвладеат.Почни да мислиш на она што правиш,да се чувствуваш доброи позитивно.

10.За да го промениш начинот на живот,мисли на тоа каков сакаш да биде, а не на тоа како е.
Имај силна вера и прави се што е добро и со добра цел,дај се од себе и остави го останатото на Бог.

Претходно «
Следно »