“Кога човек ќе направи еден чекор кон Бога – Бог кон него ќе направи илјада чекори”

  • February 9, 2019

Фејсбук страната на манастирот Св. Преображение во село Зрзе изобилува со голем број духовни мисли и мудрости.

Најновата е наследство од Св. Паисиј Светогорец, а истата гласи:

“Кога човек ќе направи еден чекор кон Бога – Бог кон него ќе направи илјада чекори”

Прекрасниот манастир во Зрзе е примамлива дестинација во сите годишни времиња. Тука има што да се виде, да се почувствува, ја исполнува душата и исполнува со мир и спокој.

Кога човек ќе направи еден чекор кон Бога – Бог кон него ќе направи илјада чекори.свети Паисиј Светогорец

Gepostet von Манастир Зрзе – The Zrze Monastery am Freitag, 8. Februar 2019

Претходно «
Следно »