КОГА ЌЕ НЕ НАПУШТАТ РОДИТЕЛИТЕ: 10 нешта кои се менуваат засекогаш, стануваш свесен колку е важно семејството!

  • January 26, 2019
  • Коментари

Со тек на времето тие остаруваат, а ние гледаме дека нашите суперхерои се претвораат во баби и дедовци. И за жал доаѓа време кога тие ќе не напуштат.

Тогаш на ум ни доаѓаат многу зборови кои сме требале а не сме ги кажале, кога родителите не напуштаат еве што се случува.
Стануваш свесен колку е важно семејството.

Никогаш никој така несебично ќе те сака како родителот. Во состојба се да направат се за тебе.

Губитокот е тешко да се поднесе
Додека родителите ни се живи ние сме деца, кога нив ги нема се навлекува некоја тага, стануваш свесен дека некако сега си чудно сам.

Ве нервираат луѓе кои се жалат од своите родители
А ти би го дал сиот свет за само уште еднаш да ги видиш, гушнеш. Бидете среќни додека ги имате.

Болката од загубата е секогаш присутна
Тоа е единствена болка која никогаш не избледува. Дури и кога се е есовршено, нема да биде мирно бидејќи тие недостигаат.

Неможеш да се помириш со фактот дека твоите деца никогаш не да ги запознаат твоите родители
Сакате вашата мајка да и го пренесе рецептот за колачи на вашата ќерка, или па мудроста што вашиот татко има да ја каже на вашиот син. Нешто што за жал никогаш нема да се случи.

Ќе им завидуваш на луѓето чии родители се сеуште живи
Ќе изгледате љубоморни кога ќе видите како се собрале на семеен ручек. Фактот дека нема кај кого да отидеш на Божиќ..
Божиќ, Велигден, денови на кои нема да се радуваш.

Дури и ако имаш сопруг, жена и деца празниците како Божиќ и Велигден ќе те асоцираат на родителите, и ќе ти биде многу жал.
Кога ќе чуете некоја убава вест, ќе посакате да им ја кажете и на нив
Со текот на времето ќе сакате да го фатите мобилниот и да им кажете нешто убаво но за жал ќе добиете само тишина.

Ќе ја разберете сета големина на вашата љубов кон нив.

Оној ден кога ќе ги нема ќе сфатите колку сте ги сакале. И можеби нема да се повеќе со вас но тие ќе бидат единствените кои засекогаш ќе останат во вашето срце.

Претходно «
Следно »