Колемишевски: Кога на чело на полицијата беше Фрчкоски, тоа беше период на користење суптилни и перфидни методи за врбување новинари

  • January 20, 2017
  • Коментари

Неделникот „Фокус“ во 2009 година правејќи му портрет на Љубомир Фрчкоски, во специјален дел од весникот објави мислења и описи за Фрчкоски од негови познаници и современици, кои до детал го опишаа нговиот карактер.

kolemisevskizafrcko

Денес ви го презентираме првиот од неколкуте описи за Фрчкоски. Ви издвојуваме што Панде Колемишевски, некогашен главен уредник на НИП Нова  Македонија мисли за некогашниот прв човек во МВР за време на СДСМ. Неговиот став е објавен во дневниот весник Дневник во 2007 година.

– Кога на чело на полицијата беше Љубомир Фрчкоски тоа беше период на користење суптилни и перфидни методи за врбување новинари, на обиди за протуркување на полициски фабрикувани афери, инсталирање кадри и слично.  Морам да признаам дека Фрчкоски  беше велемајстор во тој занает.  Колку што читам весници и следам телевизија, гледам дека некои инсталации од тоа време се уште успешно функционираат. Голема среќа за Македонија е што тој не остана подолго во МВР и што се посвети на пишување на политичко-комични колумни…

Претходно «
Следно »