КОЛКУ ВРЕМЕ ТРЕБА ЗА ПРОМЕНА НА ЕДНА ПЕЧАТНА ГРЕШКА: Државниот секретар во МВР цела година не може да промени печатна грешка на официјалниот сајт!

  • April 25, 2018
  • Коментари

Речиси една година од доаѓањето на власт на СДМС, партиските на кадри не можат да променат една обична печатна грешка на веб страната на министерството за внатрешни работи. Државната секретарка во МВР е до толку способна што дури ни критиките за МВР кога беше дел од Шарената револуција не успеа да ги промени. А станува збор за банална промена на веб сајтот на МВР.

Имено Магдалена Несторовска, поранешен активист на Шарената Револуција уште во 2016 година има забележано печатна грешка на страната на министерството за која јавно проговорила на својот Фејсбук профил. Во објаснувањето на сајтот што се Централни полициски служби постои печатна грешка која Несторовоска ја забележала. На својот Фејсбук профил на 23.08.2016 година таа саркасично пишува ,,Централните полициски сили ги вршат работите од организиран криминал!!!Почитувам, искреност!’’.

По речиси година дена оваа печатна грешка сеуште не е поставена. Ова е еклатантен пример за неспособноста на партиските кадри на МВР и партиските војници кои СДСМ ги постави по институциите. Дали после ова некој сеуште го чека почетокот на реформите на СДСМ?

Претходно «
Следно »