October 20, 2021, 8:01 pm

КОЛУМНА НА МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ: Татари, зошто бе плочата не ја ставивте на грчката страна на Кајмакчалан?

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Milenko-so-casa-MilenkoДа ја завршам акцијата преземена пред 48 часа со заминувањето и решавањето на проблемот на Кајмакчалан од моја страна.

Еве ги поентите:

1. Миленко отиде со свој JEEP, свој токмак и своја ТВ екипа таму, никој друг.
2. Откако објавив фотки и снимки, се јавија додатни идеи.
3. Откако објавив снимки и фотки се најдоа луѓе да тврдат дека ова не било, она не се скршило, она направил некој предходно!!! Е, ама не важи. После смрт – болест, нема. а) Ако некој предходно ја скршил, тогаш зошто молчел?! б) Ако не била скршена бугарската, ами српската зошто никој не прифаќа опкалда (Инфомакс) од 10.000 евра?! в) Ако бугарите го скршиле тоа што го бетонирале, зошто нивниот министер се фалеше во парламентот?! г) Ако се навредени бугарите, зошто ние да не сме навредени и да не бараме извинување заради нивниот терористички чин. д) Зошто сите молчеа до пред ја да преземам акција?!
3. Заканата со тоа дека ќе не блокираат на патот кон ЕУ, ги молам да ја исполнат. Во кој сојуз тие влегле, тој сојуз пропаднал.
4. Многу, навстина многу, народ ме сретна по улици и ми честита. Им благодарам.
5. Не, ова не го правам за да станам Претседател, лидер на Партија или било што. Ова си го правам за спокој на својата душа и за правдината за овој народ.

На крај, после ова веќе нема да ја обработувам темата, имам само едно прашање до нервозните татари. Да елаборирам и да прашам:

Вашите војници – криминалци, дошле до врвот од грчка страна облечени во цивилно. Таму, за сликање се пресоблекле во милитари стил. Врвот Кајмакчалан е Македонска територија, ама со гранични камења се гледа кој дел е територија на Грција. Таму, на грчка страна, има споменик поставен од грците. Еден голем бел мермерен блок, сличен на гробот на Тито. Зидарски, татарите направиле неколку грешки. Рачно замешаниот цемент не бил доволно добро направен, а и вечерта било студено, односно имал минусна температура, па цементот од мразот испукал. Додатно, во текот на денот имало сонце и висока температура, па додатно се оштетил цементот. Секој знае што значи кога се става цементна плоча, а потоа не се полива неколку дена. Значи, цементот беше доста ровка смеса за кршење. Имаше арматура од неколку шипки 6-ка, исечени да се долги околу 40 сантиметри.

milenko_bugari

Бугарските криминалци имале само една цел: ДА ГИ ПРОВОЦИРААТ МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЕЦОТ.

Доколку сакале да чествуваат било што, можеле плоча да си постават на грчка терторија, само неколку метри по јужно. Тие, Грција и Бугарија, заедно се членки и на ЕУ и на НАТО. Зошто плочата не ја ставиле таму? Што им менувале тие 4-5 метри, па ние во Македонија да се чуствуваме погодени, понижени, изиритирани…

Значи прашање за нивните телевизии, ТВ водители, свештеници, парламентарци, бивши конзули и другите татаристанци:

Зошто бе, плочата ја ставивте на МАКЕДОНСКА, а не на грчка страна?! Што ви менуваат тие 4-5 метри.

Зошто не побаравте дозвола од локалните власти (општина Новаци) или Министерството за култура?!
Што ќе биде ја ако дојдам да поставам плоча на Пирин планина во Пиринска (наша Македонска) Македонија?!

ПС
На Архимандритот Алексеј Тасев му порачувам: ДОЈДИ, ТЕ ЧЕКАМ татарину. Да те бричам на суво.

Миленко

23.09.2016 Скопје Македонија.

8 КОМЕНТАРИ

Latest News

Грчева: Го слушам Заев вели дека морале веднаш да се променат…

Човек како Зоран Заев и номенклатурата околу него се фаталоносците кон Европската Унија. Тој не може да нѐ однесе...

More Articles Like This