КОМУЊАРИТЕ ДА НЕ ЛАЖАТ: Владата лаже на пресови, додека луѓе живи горат во Растеш!

  • August 5, 2017
  • Коментари

Неспособноста на владата на СДС успешно да се справи со пожарите кои го зафатија Поречието, ги наведе министрите и гласноговорниците на Сорос и СДС да ја лажат јавноста дека населението е успешно евакуирано и дека нема опасност по животот на граѓаните.

Но, сликата од терен е тотално спротивна. Имено во селото Растеш сеуште има неевакуирани луѓе, имено една постара госпоѓа на 85 годишна возраст и нејзиниот син кој пак е лице со посебни потреби.


Пламени јазли беснеат низ цела Македонија. најкритично е во Поречието, кај селото Могилец каде пожарот излегува од контрола. Овие фотографии и снимка испратени до нашата редакција покажуваат дека ситуацијата е сериозна и под итно е потребна помош.

Претходно «
Следно »