КООРДИНИРАНА РАЦ ИЈА: Жесток удар на италијанската маф ија, уапсени шефовите

  • December 5, 2018

Во Германија, Италија, Белгија и Холандија рано утринава се спроведени координирани рации на места кои припаѓале на италијанската мафија. Германската полиција соопшти дека извршен е претрес на просториите кои се доведени во врска со „Ндрангетон“, организирана криминална група од јужна Италија. Операцијата ја координира европската единица за борба против прекуграничен организиран криминал.

Претходно «
Следно »