КОРИСНА ИНФОРМАЦИЈА: Дознајте што функција има малата црна точка на вашиот телефон!

  • April 3, 2019
  • Коментари

Секогаш има нешто ново кај iPhone што или не знаеме како тоа функционира, или едноставно никогаш не сме размислувале. Се е таму со причина, нема повремени елементи кои не вршат важна функција.

Излегува дека 92% од луѓето кои користат ваков телефон, немаат поим каква е функцијата на малата црна дупка меѓу блицот и камерата од задната страна на телефонот. Некои тврдат дека тоа е копче за рестарт кога телефонот ќе блокира поради некоја причина, но тоа е само мит.

Всушност малата црна точка е микрофон од новата генерација. Тој помага звукот да се добива максимално точно и освен тоа ги стопиpa околните звуци.

Во општи црти микрофонот е поставен, за да го направи квалитетот на разговорите речиси совршен, па човекот од другата да го слуша гласот јасно, без силни странични звуци.

Претходно «
Следно »