Косово и забрани влез на српската министерка Дарија Кисиќ-Тепавчевиќ

Поврзано

- Advertisement -

Српската министерка, за работа, вработување и социјална прашања, Дарија Кисиќ-Тепавчевиќ денес не успеа да ја оствари својата работна посета на Косово во улога на професорка на Медицинскиот факултет на Приштинскиот универзитет, откако приштинските власти и забраниле влез во земјата. Кисиќ-Тепавчевиќ го најавила своето доаѓање на Косово во својство на професорка, а не во својство на министерка.

Во склоп на своите активности, Кисиќ-Тепавчевиќ, во петок и сабота, требаше да одржи испит за студентите од трета година на Катедрата за епидемиологија на факултетот.

Најавата за посетата е испратена на време и во согласност со сите процедури. Меѓутоа, властите во Приштина без какво било објаснување или причина, преку приштинскиот офицер за врска, одбија да дадат дозвола за посетата на Кисиќ-Тепавчевиќ – соопшти директорот на српската Канцеларија за Косово, Петар Петковиќ.

Latest News

Отворена нова истpaга пpoтив Гугл поради онлајн рекламирање

Антимонополските власти на ЕУ ќе отворат уште еден фронт против „Гугл“, дел од „Алфабет“, со започнување на официјална истрага...

More Articles Like This