КОСОВСКИОТ МИНИСТЕР ПАЦОЛИ БАРА ИТEН СОСТАНОК СО САД! Косово ќе бара потврда за пријателството!

  • February 20, 2019

Министерот за надворешни работи на Косово, Беџет Пацоли, побара од косовските лидери итнo да организираат состанок со претставници на САД, поради потврда за пријателството со западните сojузници, наведуваат приштинските медиуми.

Повод за барањето се двете писма од Вашингтон, во кои косовските лидери се повикани да заземат единствен став и да го искористат поволниот момент за остварување на договор со Србија. Пацоли рече дека Косово не е центарот на светот, ниту некогаш ќе биде, па би требало да биде благодарно поради поддршката на САД.

„Времето тече, ова е момент за големи одлуки“, рече Пацоли.

Претходно «
Следно »