September 27, 2021, 10:57 am

Котеска за суровата реалност: Јас не знам држава која ја загубила државотворноста во купаќи гаќи

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Во врска со јубилејот две години откако граѓаните на референдум одлучија да не го менуваат името професорката Јасна Котеска со иронична порака која укажува на апсурдната ситуација во која се најде Македонија поради одлуките на државните власти кои потпишаа договори спротивно на вољата на народот.

“Држава се добива во војна (на пр. заради победата над нацизмот и фашизмот) или губење заради погрешна страна во историјата.

Досега не знам ниеден случај во 20 и 21 век, кадешто државотворност е изгубена со пенкало, во купаќи гаќи и на бродче во Преспанско езеро”, напиша професорката Котеска .

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Latest News

Moтoциклиcт од Бугарија тeшкo пoвpeдeн вo cooбpaќajкa нa пaтот Куманово-Kpивa Пaлaнкa

На 26.09.2021 во 21.30 часот во Полициската станица Крива Паланка било пријавено дека на магистралниот пат Куманово–Крива Паланка, во...

More Articles Like This