КОЦЕ МИТИНГУВАШЕ СО ИЛИР МЕТА ВО ТИРАНА: Градоначалникот на Скопје на митинг кај претседателот на Албанија, Илир Мета

  • June 15, 2017

Градоначалникот на Скопје Коце Трајановски на покана на Претседателот на Република Албанија вечерва присуствуваше на централниот митинг на неговата партија Движење за социјалистичка интеграција.

 

На митингот одржан во Тирана присуствуваа повеќе од 100 000 членови и симпатизери. Според различни анкети се очекува на претстојните избори во Албанија, партијата на Илир Мета да биде фактор без кој нема да може да се состави идната албанска Влада. Посетата на Коце Трајановски е потврда за пријателските односи со Илир Мета.

Претходно «
Следно »