October 27, 2021, 8:55 pm

Кој го уништува Водно: Приватни вили во селски атари, а и пчелари добиваат по 5.000 квадрати

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Активисти на невладината „Го сакам Водно“ со уште едно предупредување за уништувањето на парк Шумата Водно.

„ А богами и ЈП Пасишта се ангажирале да наоѓаат одгледувачи на пчели , па дека голем недостиг на мед , 5000 квадрати ги даваат на 10годишно користење во делови каде границата на заштита ќе се менува.

Дека ЈП Пасишта знаат дека со овци си имаат работа…Ете, толку можел законот за природата да (не)заштити.Град Скопје , ЈП „Паркови и зеленило“ – Скопје / NP “Parqe dhe gjelbërime” – Shkup,ова е во ваша ингеренција или повторно не се знае кој има надлежности? “ стои меѓу другото во објавата споделена на Фејсбук.

 

Времето минува, специјален закон за Водно не се ни разгледува. Си тече процедура на носење си некакви акти со кои ќе се…

Posted by Go Sakam Vodno / Го Сакам Водно on Friday, September 25, 2020

Latest News

Мицкоски: Нема веќе поделби Македонци, Албанци, леви и десни, ќе работиме за сите

„Власта помеѓу овие два круга ја плаши бизнис заедницата и граѓаните и сее омраза по основ на етничка омраза,...

More Articles Like This